Комбинирана лечебна масажна терапия на цяло тяло с туйна масаж, гуаша масаж и вендузи (60 минути)

_
Цена: 70 лв.

Повече за процедурите:
Целта на туйна е възстановяване на циркулацията на Ци, привеждане на организма в хармония и равновесие, което е основата на доброто здраве. В хода на масажа се получава преразпределение на жизнената енергия, уравновесяване на състоянието Ин и Ян, увеличават се интелектуалните и физически възможности на човека.
Включва специални техники и масаж в китайската медицина, които имат за цел подобряване на кръвообращението, намаляване на болката и повишаване на оздравителните сили на организма.
Масажът Гуаша се извършва със скрепери от биволски рог и специално масло.

Ефектът от въздействието му настъпва веднага:

В началото лечебната зона силно се зачервява. Може да се появи и парене.

След сеанса може да се появи силна умора, като след физическо натоварване:

Ефектът на въздействие се равнява на пробягано разстояние от 20км. Периодичността на процедурите е 1 – 2 пъти в седмица след изчезването на синините от предишния масаж. Курсът включва 4 – 6 сеанса в съчетание с други видове масажи.
Гуаша е уникален китайски лечебен масаж, познат още от древността. Буквално гуаша означава нещо подобно на стържа болест („гуа“ – стържа, „ша“ – болест, драскотини, вид обрив по кожата).
При масажа гуаша се използва теорията за меридианите на китайската медицина. Те са пътищата, по които в тялото ви циркулира енергията Чи. Съответно масажът, т.нар. стържене, се извършва обикновено в една посока, като движението се повтаря няколко пъти.
Използва се пластина, обикновено от биволски рог или нефрит (китайският диамант), а в миналото са се използвали и сребърни монети. А преди да се започне със „стърженето“, мястото, което ще се третира, се намазва с масажно олио или зехтин. Третират се чрез „драскане“ определени участъци от тялото, по които после се появяват зачервявания, парене, дори охлузвания и синини в резултат от спукани капиляри, които са признак, че на тези места няма циркулация на енергията Чи и има някакъв здравословен проблем. За възвръщането на Чи се прави терапия с вендузи на тези места и иглотерапия по пътищата на енергията Чи за стимулиране притока на кръвта.
Масажът гуаша отнема негативната енергия, разсейва кръвонасяданията, стимулира отделянето на хемоглобин, подобрява кръвообращението и метаболизма, укрепва имунната система, има детоксикиращо действие.
Гуаша е ефикасно лечебно средство при болки в гърба и врата, физически и емоционален стрес, дребна шарка, треска, намалена лактация, остри инфекциозни заболявания, болезнен и нередовен цикъл, менопауза, дихателни проблеми, заболявания на отделителната система, безсъние, ставни заболявания и други. Масажът на главата пък стимулира мозъчната дейност, помага при главоболие, косопад, пърхот и себорея. На практика, според китайците, с гуаша може да се лекува почти всичко.
В случай че прибягвате до гуаша с цел лечение на заболяване, в началото ще изпитате облекчение, но след това навярно ще настъпи болезненост, която реакция означава, че масажът е ефективен. Именно заради болката, много хора се страхуват да се подложат на гуаша, но всъщност този масаж е по-безболезнен, отколкото вендузите, например.
Следващият масаж може да бъде не по-рано от 4 дена, тоест след възстановяване на третираните места. Необходимо са от 10 до 20 процедури за пълното излекуване.
Специални техники и масаж в китайската медицина, които имат за цел подобряване на кръвообращението, намаляване на болката и повишаване на оздравителните сили на организма. Масажът с вендузи се използва успешно в борбата с целулита и подобряването на еластичността на кожата.