Парафинова терапия за лице

_

Цена: 50лв.

Описание на предложенията:

Парафинова терапия за лице – с мигновен ефект на по-жизнена и сияйна кожа.

Стъпки на процедурата:
• Лицето се почиства от грим и замърсявания;
• Кожата се обработва предварително с пилинг;
• Нанася се крем обогатен с колаген;
• Прави масаж на лице, който подобрява кръвоснабдяването на тъканите и мускулния тонус;
• Нанася се на слоеве топъл парафин и се престоява 20-25 минути;
• Финален крем с масажни движения.

Студът напуква, изсушава, зачервява и набръчква кожата. А парафинът я освежава, подхранва и подмладява. Още древните римляни се разкрасявали с горещ парафин преди масаж, французите са лекували рани, британците – болки в мускулите, а полякините са избелвали лицата си. Парафиновата терапия е приятна в студените дни, тъй като топлината се разлива из цялото тяло. Така се усилват обменните процеси, стимулира се кръвообращението, а кожата сияе.

Парафиновата маска на лице е подходяща за всеки тип кожа, но предимно се препоръчва при суха и дехидратирана кожа поради силно хидратиращия си ефект,както и за изглаждане на бръчки. Парафиновата терапия създава приятното самочувствие на възвърнатата младост. Освен че омекотява кожата и дълбоко я подхранва, парафинът стимулира кръвообращението, изглажда бръчици и изсветлява петна. Лицето добива нежен, копринен и здрав вид.
Ефектът от парафинотерапията се забелязва още след първия сеанс и се запазва продължително време.Свойства на парафина: Температурата на кожата, намираща се под топлия слой парафин, се повишава с не повече от 1.5-2 градуса. Равномерното ѝ нагряване предизвиква различни взаимно свързани физиологични реакции. Усилва се микроциркулацията и лимфотокът, активира се работата на всички кожни жлези. В резултат на всичко това кожата, намираща се под парафиновия слой, започва обилно да се поти, а заедно с потта на повърхността ѝ излизат и токсините, циркулиращи в организма с кръвта и лимфата. Именно заради това всички парафинови процедури имат овлажняващо и детоксикиращо действие.Обемът на парафина значително намалява при охлаждане, свойство, на което се дължи стягащото действие на парафиновите апликации. В процеса на охлаждане ефектът се усилва, достигайки пика си след 25-30 минути. В края на процедурата слоят парафин обхваща плътно всички близко разположени тъкани. Така кожата се разпъва и бръчките се разглаждат. Всички парафинови процедури, без изключение, имат признато подмладяващо действие. При редовното им прилагане почти изцяло изчезват всички малки бръчици. Освен това, разтягащото действие много добре се справя с подпухналостта на лицето. В пластичната хирургия например, в периода на постоперационната рехабилитация, често се назначава парафинотерапия. Благодарение на невероятните хидратиращи свойства на процедурите, само след един сеанс на парафинотерапия еластичността и гъвкавостта на кожата забележимо се повишават.