Луксозна SPA терапия с пилинг и лечебен масаж с раковини и миди на цяло тяло (общо 120 минути)

_

ЦЕНА ЗА ЕДИН ЧОВЕК 150 ЛВ.
ЦЕНА ЗА ДВАМА 290 ЛВ.

Терапията включва:
• Oтпускаща вана, джакузи или сауна – по избор (30 минути);
• Пилинг на цяло тяло със соли от Мъртво море и маска от водорасли (25 минути) – кожата засиява и мъртвите клетки са отстранени;
• Лечебен масаж на цяло тяло и тригерни точки с миди, раковини и чисто масло от морски водорасли (50 минути);
• Релакс зона с коктейл от синьо кюрасо (15 минути).

Морските продукти даряват тялото с всички елементи от Менделеевата таблица. Калият стимулира производството на нови клетки и обновяването им, магнезият укрепва съединителната тъкан и сърцето, сярата пази от възпаления, а силицият осигурява гъвкавостта на кръвоносните съдове.

Тригерните точки са зони на мускулите, които са с повишена чувствителност, проявяваща се с остра болка при натиск. На тези места тъканите са се сраснали, станали са нееластични и дори понякога има съпътстващ възпалителен процес. В резултат на това често се стига до притискане и дразнене на периферните нервни окончания, с което се отключва болката.
Лечебната кал от Мъртво море притежава най-високото ефективно терапевтично и козметично въздействие в света, без аналог на Земята. Калта се явява продукт на жизнената дейност на единствения и уникален представител на живия свят, съществуващ в концентриран солен разтвор – архибактерия, възникнала по времето на зараждането на живота на планетата. Биологични активни вещества, зараждащи се от бактериите, както и повече от 26 натурални минерала, придават на калта асептични свойства и осигуряват благоприятно влияние на процесите на вътрешноклетъчния обмен, способстващ за подмладяването и удължаването на активния живот на клетките.

Това революционно ново лечение от тропиците, известно като масаж с миди, е много приятно и релаксиращо, използващо самозатоплящи се миди Lava Shell, за да успокои болките, които имате. Мидата има няколко повърхности, които участват в масажа – широката и гладка част отпуска мускулите, а ръбчетата и върхът активизират акупунктурните точки. Копринената гладкост на черупката позволява раковината да се плъзга нежно или пък да окаже натиск и ръба, като дава емоционален комфорт и отпор на депресията.

Терапевтът масажира тялото, като държи в ръка топлите раковини и използва всички повърхности – изпъкналата страна, ръбчето и гладката черупка. Така въздейства по различен начин на специфични точки по тялото. Може да натиска за точков масаж в определен център или да преминава от един към друг с галещи движения.